امکان آمرزش تمام گناهان

در این رابطه ابتدا آیات 53 و 54 از سوره مبارکه زمر را بررسى کرده و سپس در توجیه آنها بیان مى کنیم : قل یا عبادى الدین اسرفوا على انفسهم لا تقطوا من رحمة الله ان الله یغفر الذنوب جمیعا انه هو الغفور و انیبوا الى ربکم و اسلموا له من قبل ان یاتیکم العذاب لا تنصرون بگو اى بندگان من ! که بر نفس خود اسراف کرده اید، از رحمت خدا ناامید نشوید که خدا همه گناهان را مى آمرزد که فقط او است بسیار آمرزنده و مهربان برگزدید و توبه کنید به پروردگار خود و تسلیم دستورهاى او باشید پیش از آنکه عذاب ، شما را در یابد و چون عذاب رسید، مورد نصرت واقع نمى شوید
امین الاسلام طبرسى در مجمع البیان از ثوبان غلام رسول خدا ص نقل کرده است که آن حضرت فرمود: ما احب ان لى الدنیا و ما فیها بهذه الایة ؛ دوست ندارم که در عوض این آیه ، دنیا و ما فیها از آن من باشد.) و از امیرالمؤ منین ع نقل کرده است که فرمود: ما فى القران ایه اوسع من یا عبادى الذین اسرفوا... در قرآن مجید آیه اى به وسعت این آیه : یا عبادى الذین ... نیست (یعنى تمام گناهان در دریاى غفران ، غرق شده اند. مقتضاى آیه شریفه این است که : همه گناهان بدون استثناء قابل غفران و بخشش مى باشد و هیچ گناهى نیست که قابل امرزش نباشد ولى این آمرزش بوسیله توبه است و بدون توبه جزاف خواهد بود چنانکه در آیه بعدى مى فرماید: و انیبوا الى ربکم .. و آنچه از آلوسى به دیگران نقل شده است که مغفرت ، مقید به توبه نیست ، سخن بى اساس است .
پس این ، از رحمت واسعه خداوند است که درهاى توبه را در هر گناه بر روى بندگان باز کرده است . نهایت اینکه : مغفرت هر گناه راه مخصوص به خود را دارد و آنها جمعا سه گروه مى باشند؛ اول : گناهانى که دنباله و پیامد ندارد و با صرف استغفار و تصمیم به عدم تکرار آن ، آمرزیده مى شوند؛ مانند شرب و پیامد ندارند و با صرف استغفار و تصمیم به عدم تکرار آن ، آمرزیده مى شوند؛ مانند شرب خمر و غیره . دوم آنهایى که پیامد دارند، مانند نماز، روزه و امثال اینها که باید بعد ازتوبه ، قضاى آنها را خواند و احیانا کفاره هم داد.
سوم : حق الناس است که باید بعد از توبه ، حق هر حقدار را به او رسانید قصاص و حدود و امثال ان نیز از قسم دنباله دار و قابل غقران مى باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد